CPO ARCHITECT

Onze CPO woningen kenmerken zich door een bijzondere plattegrond, gecombineerd met een heldere, uitnodigende en expressieve uitstraling met veel glas en zorgvuldig toegepaste materialen.

8A ARCHITECTEN

Bent u op zoek naar een CPO architect; een architect die van ontwerp tot uitvoering kan begeleiden onder Collectief Particulier Opdrachtgeverschap? Dan bent u bij 8A Architecten aan het juiste adres.

Wat is CPO – Collectief Particulier Opdrachtgeverschap?

CPO is een vorm van sociale projectontwikkeling, waarbij de toekomstige bewoners gezamenlijk opdrachtgever zijn voor hun eigen woningbouwproject. De deelnemers aan dit project hebben gedurende het ontwerp- en bouwproces als collectief inspraak in de keuzes die gemaakt moeten worden, betreffende de bouwmaterialen, het bouwsysteem, de afwerking en de kosten.

CPO architect

Ons architectenbureau is gevestigd in de Van Nelle Ontwerpfabriek in Rotterdam en opgericht in 2008 door architect Robert Uijttewaal. Sindsdien ontwerpen en begeleiden wij verschillende projecten, van interieurs, verbouwingen en woonhuizen tot nieuwbouwwoningen, kantoorgebouwen en openbare gebouwen. Wij hebben ons de afgelopen jaren onder andere gespecialiseerd in CPO – Collectief Particulier Opdrachtgeverschap. Onze CPO projecten zijn kenmerkend doordat wij met onze persoonlijke aanpak en architectuur mensen die samen willen bouwen met elkaar verbinden. Wanneer u ons als CPO architect benadert, dan kunt u ervan uitgaan dat wij onze plannen afstemmen op uw woonwensen. Wij laten ons graag inspireren door uw ideeën!

Bekijk onze CPO projecten

Wilt u een idee krijgen van welke projecten wij als CPO architect al hebben ontworpen en gerealiseerd? Bekijk dan onze CPO projecten. Indien u vragen heeft of een vrijblijvende afspraak wilt maken, dan kunt u contact met ons opnemen door te bellen naar +31 (0)10 81 80 139 of een email te sturen naar info@8aa.nl.

Laatste nieuws

8A ontwerpt plusklas atelier in Zuidwolde

8A ontwerpt plusklas atelier in Zuidwolde

8A heeft een plusklas atelier ontworpen in Zuidwolde, Drenthe. De opgave was om een autarkisch atelier te ontwerpen in de achtertuin van de opdrachtgever. Het atelier moest één open multifunctionele ruimte hebben met eigen entree, pantry en wc. Het atelier wordt gebruikt voor zowel plusklas kinderen als voor het maken van kunst door de opdrachtgever. De a-symmetrische kapvorm van het atelier zorgt enerzijds voor een groot dakvlak voor de zonnepanelen op het Zuiden en anderzijds voor het creëren van daglicht vanuit het Noorden. Door de overstek met veranda maakt het atelier een duidelijk statement richting het woonhuis. De entree ligt aan het pad naast het atelier.

Bekijk dit project

8A ontwerpt schuurwoning in Zutphen

8A ontwerpt schuurwoning in Zutphen

8A heeft een schuurwoning ontworpen in Zutphen. De schuurwoning wordt gebouwd op een kavel net buiten Zutphen, ten Zuiden van de wijk Leesten, aan de andere kant van de N314. De locatie is een voormalig erf van een varkensboerderij waarvan alle varkensstallen zijn gesloopt en de boerderij is behouden. Op de locatie worden drie schuurwoningen ontwikkeld in particulier opdrachtgeverschap (PO), waarvan 8A er één heeft ontworpen voor het meest Oostelijke kavel. De schuurwoning van 10x13m en 196m2 bvo is gebaseerd op de door 8A ontworpen Barn House KavelWoning met veranda die is uitgebreid met een bijkeuken uitbouw.

Bekijk dit project

Opbouw en verbouwing bungalow Krimpen a/d IJssel opgeleverd

Opbouw en verbouwing bungalow Krimpen a/d IJssel opgeleverd

8A heeft een opbouw ontworpen voor de verbouwing van een jaren 60 bungalow in Krimpen aan den IJssel (ZH). Uitgangspunt voor het ontwerp is de grote wens van de opdrachtgevers om een opbouw toe te voegen om twee grotere kinderslaapkamers te kunnen creëren met een eigen badkamer en meer privacy. Uitgangspunt voor het ontwerp is het doorzetten van de bestaande structuur en kwaliteit van de bestaande bungalow in de opbouw, zonder deze letterlijk te kopiëren. De karakteristieke verschuivingen van ruimten in de plattegrond van de bestaande bungalow, is aanleiding geweest om de opbouw in drie verschoven volumes op te delen.

Bekijk dit project

Neem vrijblijvend contact met ons op